Madala GI toidud

Kikerherne-näkileivad 

Mari-Liis Ilover, 30. aprill 2018, 03:13
Foto: Mari-Liis Ilover
Indiahõngulised krõpsud maitsevad suurepäraselt niisama näkitsemiseks või näiteks karriroa kõrvale.

Koostisosad
3 spl Linaseemned
1.5 dl Vesi
2.5 dl Kikerhernejahu
3 tl Karripulber
1 tl Sool
1 spl Pealepuistamiseks seesamiseemned

Valmistamine
1. Jahvata linaseemned, näiteks kohviveskis. Sellest ei ole midagi, kui mõned seemned terveks jäävad – saad näkileibadesse vahvad tumedad täpikesed. Lisa jahvatatud linaseemnetele vesi, sega läbi. Teises kausis sega omavahel kikerhernejahu, karripulber ja sool. Vala hulka linaseemnete ja vee segu. Sega kõik omavahel tainaks. Tainas peab jääma määritav. Kui tundub liiga paks, lisa paar supilusikatäit vett.
2.Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta sellele tainas. Määri (silikoon)- spaatliga ühtlaselt peaaegu kogu plaadi ulatuses laiali. Kiht peab jääma hästi õhuke, siis tulevad näkileivadki õhulised ja krõbedad. Küpseta 170 kraadi juures umbes 25 minutit. Jälgi küpsetamise lõpuosas ahjus toimuvat: näkileib ei tohiks muutuda liiga pruuniks, samas peaks ta ikkagi krõbedaks küpsema.
3. Lase plaaditäiel jahtuda (jahtudes muutuvad näkileivad veelgi krõbedamaks) ja murra seejärel vaba kujuga krõpsudeks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee