Foto: Mari-Liis Ilover
Madala GI toidud
30. aprill 2018, 04:09

Soe lehtkapsadipp

Tervisegurmaanide lemmikut lehtkapsast saab kasutada väga paljudes toitudes. Erandiks ei ole ka dipikaste. Pestot meenutav lehtkapsadipp on väga maitsev soojalt, kuid ka toatemperatuuril igati hea.

Koostisosad
50 g India pähklid
0.5 dl Vesi
1 tk Mugulsibul
200 g Lehtkapsas
2 spl Oliiviõli
0.5 dl Vesi
Tšillihelbed maitse järgi
2 tl Vürtsköömned
2 spl Sidrunimahl
2 spl Maitsepärm
Sool
Must pipar
1 spl Kanepi- või muud seemned

Valmistamine
1. Tõsta India pähklid ja vesi köögikombaini ning surista kreemiseks pastaks. Haki sibul ja rebi lehtkapsa lehed veidi väiksemateks tükkideks.
2. Kuumuta pannil õli. Passeeri hakitud sibul õlis nõrgal kuumusel läbipaistvaks. Lisa lehtkapsas ja vesi. Kata pann kaanega ning lase kapsal umbes 10 minutit haududa. Vahepeal sega. Haudumise ajal muutub lehtkapsa värv sügavroheliseks ja lehtede mass väheneb mõnevõrra.
3. Vala panni sisu köögikombaini. Lisa kõik maitseained. Keeruta kõik kokku dipiks. Aeg-ajalt ava köögikombaini kaas ja lükka lehtkapsatükke seintelt allapoole, et kõik puruneksid. Vajadusel lisa vett. Serveerimisel puista dipile kanepi- või muid meelepäraseid seemneid.