Vegan toidud

Brocamole ehk brokoli-avokaadodipp 

Mari-Liis Ilover, 30. aprill 2018, 02:28
 Mari-Liis Ilover
Tex-mex-köögi raudvara guacamole kergemaks ja köögiviljarikkamaks tuunitud sõsar.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Brokoliõisikud
1 tk Avokaado
1 tk Tšillikaun
1 tk Laim
1 peotäis Värske koriander
1 tk Punane sibul
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda brokoliõisikuid vees umbes 3 minutit, kuni need on peaaegu pehmed. Tõsta vahukulbiga jääkülma veega täidetud kaussi, et ilus roheline värv säiliks ning brokoli jahtuks.
2. Tõsta jahtunud brokoli köögikombaini. Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ja kaabi viljaliha lusikaga kombaini. Lisa ka tšillikaun. Kui sa ei soovi väga teravat kastet, eemalda tšillilt enne seemned ja seemnekojad.
3. Pressi laimist mahl välja ja vala segu hulka. Lisa ka koriander ning maitsesta soola ja pipraga. Püreesta segu. Tükelda sibul väiksemaks ja pane tükid köögikombaini. Lase teradel veel mõned keerud käia, et sibulatükid muutuksid veidi väiksemaks ja seguneksid püreega, kuid ei puruneks liialt. Maitse ja kui tarvis, lisa soola, pipart või laimimahla.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee