Foto: Jaan Heinmaa
Madala GI toidud
23. aprill 2018, 09:17

Tomatine ahjuroog lehtkapsa ja lihapallidega

Kui lihapallid valmis küpsetatud, on  mugav panna nad tomatikastmes koos toore pastaga ahju küpsema. Samal ajal saad katta laua ja valmis hakkida värske salati.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
LEHTKAPSAGA LIHAPALLID
3 viilu Sai
1 dl Piim või vesi
800 g Veise- või segahakkliha
100 g Riivitud parmesan
1 peotäis Basiilikulehed (või rosmariini oks)
1 tk Muna
50 g Hakitud lehtkapsalehed
Meresool
Must pipar
4 tk Küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli praadimiseks
1 tk Sibul
1 tk Porgand
2 vart Varseller
2 spl Tomatipasta
2 purki Purustatud tomatid (a 400 g)
400 ml Kana- või köögiviljapuljong
200 g Spiraalpasta või penne

Valmistamine
1. Valmista esmalt lihapallid. Pane saiakuubikud piima või vee sisse 10 minutiks likku. Mudi peeneks ja lisa hakkliha, riivitud juust, hakitud basiilik või rosmariin, muna, hakitud lehtkapsalehed, 2 hakitud küüslauguküünt ning maitsesta soola- pipraga. Vormi märgade kätega väikesed lihapallid ja küpseta pannil õlis pruuniks. Tõsta pannilt kaussi ootele.
2. Prae pannil lihapallidest tulnud rasvas ülejäänud 2 hakitud küüslauguküünt, tükeldatud porgand, sibul ja seller, kuni pehmeneb. Lisa tomatipasta ja keeda veel 1 minut. Lisa ka purustatud tomatikonservid ja puljong, kuuumuta läbi.
3. Kalla kõrgete äärtega ahjuplaadile, lisa lihapallid ja spiraalpasta, sega läbi ja vaata, et pasta oleks vedelikuga kaetud. Küpseta kaane all kõike koos 180 kraadi juures 15-20 minutit või kuni pasta on meeldivalt al dente ja lihapallid kaunilt pruuniks küpsenud. Jahvata peale musta pipart ja rosmariinioksi. Naudi kohe, veel kuumalt!