Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
23. aprill 2018, 05:04

Spagetid maguskartuli, brokoli ja halloumiga

Krõbedad hakitud mandlid on võrratu lisand kreemisele mascarpone-kastmes pastale, ahjubataadile ja krõbedale juustule. Kokku on see üks elegantne pastaroog.

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Maguskartul ehk bataat
150 g Brokoli
2 spl Oliiviõli
Tsillihelbed
Meresool
Must pipar
50 g Kooritud mandlid
200 g Halloumi
300 g Tagliatelle või spagetid
200 g Mascarpone
2 tl Värskelt riivitud sidruni koor

Valmistamine
1. Koori ja tükelda maguskartulid kuubikuteks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja maitsesta soola, pipra, tsillihelvestega. Rösti ahjus 225 kraadi juures umbes 10 minutit. Haki mandlid jämedalt, tükelda halloumi ja lisa ahjupannile. Rösti veel 5-10 minutit kuni kuldpruuni värvuseni.
2. Samal ajal keeda talgliatelled või spagetid peaaegu pehmeks ehk al dente. Nõruta ja jäta 1 dl keeduvett alles. Lõika brokoli õisikuteks ja keeda-auruta 2-3 minutit või kuni brokoli on veel meeldivalt krõmps. Nõruta sõelal. Tõsta pasta, keeduvedelik, mascarpone ja riivitud sidrunikoor suurele kõrgete äärtega pannile, kuumuta koos läbi, maitsesta soola-pipraga. Serveeri kuum pasta ahjus röstitud maguskartuli, mandlite ja halloumiga, samuti brokoliõisikutega. Jahvata vajadusel veel peale musta pipart ja soola.