Vähese suhkruga toidud

Jaapani stiilis riisiroog roheliste ubadega 

Lia Virkus, 23. aprill 2018, 03:42
Foto: Jaan Heinmaa
Kui riis keedetud, saad Jaapani stiilis roa valmis kiirelt ja kergelt. Marineeritud ingveriga suurepärane maitseelamus. Soovi korral serveeri rooga koos värske graavilõhega. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 spl Seesamiõli
250 g Keetmata pikateralist või pudruriisi
3 spl Jaapani riisiveiniäädikas
150 g Külmutatud rohelised oad
150 g Punased konserveeritud või keedetud oad
200 g Külmutatud rohelised oad
60 g Marineeritud sushi-ingver
Punased basiilikulehed
Mustad seesamiseemned
Tsillihelbed
2 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
Keeda riis enam–vähem pehmeks, kindlasti mitte liiga pehmeks. Kuumuta seesamiõli pannil, lisa keedetud riis ja kuumuta segades paar minutit. Lisa riisiveiniäädikas ja sojakaste, kuumuta segades läbi. Lisa otse pannile ka külmutatud oad ja kuumuta veel segades läbi. Jaga nelja kausikesse, kaunista marineertud ingveri, punaste basiilikulehtede ja seesamiseemnetega. Jahvata peale ka tšillit ja naudi kohe kuumalt.