See kurgisalat on väga hea, kui pead lugu ohtrast küüslaugust. Salati võiks tunnike varem valmis teha ja külmikusse söögiaega ootama panna. Siis tuleb sellest üks hästi mõnus külm krõmps amps.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
5 tk Väike kurk (800 g)
KASTE
1 tl Sool
2 tl Suhkur
2 spl Riisi- või õunaäädikas
1 spl Seesamiõli
0.5 tk Punane tšillipipar
4 tk Küüslauguküüs
1 tl Köögiviljapuljongi pulber
Valmistamine
Sega kokku kastmeained, jäta ootele. Tükelda kurk kuubikuteks ja sega kastmega, tõsta tunniks külma maitsestuma. Hiinlased löövad kurgi enne lapikuks – panevad lavakurgi kahe lõikelaua vahele ja annavad lihahaamriga paar mõnusat obadust. Piisab ka raske lihanoaga lajatamisest, et mahlad lahti lüüa.
Kommentaarid (0)