Toiduuudised
4. aprill 2018, 08:22

Mida ostavad sinu lapsed taskuraha eest snäkiks?

Sel nädalal algas üleriigiline kooliõpilastele suunatud toitumiskampaania „Snäkikool“, mille eesmärgiks on õpetada lastele tervisliku toitumise põhitõdesid ning regulaarsete söögikordade ja vahepalade olulisust.

3. aprillist kuni 5. maini ligi viiekümnes koolis toimuvates „Snäkikooli“ tundides tutvustatakse lastele lihtsat snäkikella, mis aitab paremini toidukordi ja vahepalasid planeerida. Lisaks toitumissoovitustele saavad lapsed degusteerida tervislikke ja maitsvaid külmkuivatatud köögi- ja puuvilju, mis on täisväärtuslikuks alternatiiviks suhkru- ja rasvarikastele snäkkidele.
Kampaania koordinaatori Ellyt Talve sõnul liialdavad tänapäeva lapsed tihti magusaga ning söövad vahepalaks näiteks krõpse, küpsiseid ja saiakesi, mis kipuvad kahjuks kiiretel päevadel ka söögikordi asendama.
„Tervema tuleviku nimel ühendasime jõud Eesti ühe suurima koolitoitlustaja ja -puhvetite operaatoriga Daily, kelle koolikohvikud järgivad juba mitu aastat tervisliku koolipuhveti põhimõtteid. See tähendab, et toiduvalikus on lisaks erinevatele puu- ja köögiviljadele esikohal smuutid, pähklisegud, salatid ja teised tervislikud toidud,“ rääkis Talv.
Koordinaatori sõnul on toitumiskampaania eesmärgiks õpetada koolilastele täisväärtuslike ja tervislike toiduvalikute vajalikkust ning selgitada liigse suhkrutarbimise tagajärgi. Snäkikool kestab terve kuu.