Vähese suhkruga toidud

Kõrvitsasupp 

Pille Petersoo, 9. aprill 2018, 03:37
 Hele-Mai Alamaa
Väga sametine ja kergelt vürtsikas lihtne supp.

Koostisosad
1 kg Muskaat- või keegelkõrvits
2 spl Tai punane karripasta
400 g Kookospiim (paksem)
5 dl Vesi või kanapuljong
Sool
Must pipar
Hakitud värske koriander

Valmistamine
1. Koori kõrvits, lõika 2 cm kuubikuteks. Kuumuta suur pott keskmisel kuumusel. Lisa kõrvitsakuubikud ja karripasta ning kuumuta segades veel minut aega. Lisa kookospiim ja sega korralikult läbi. Lisa vesi või puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 20 minutit või kuni kõrvits on pehme.
2. Püreesta supp kann- või saumikseriga, maitsesta soola-pipraga parajaks. Jaota kaussidesse, kaunista koriandriga ja  serveeri.
 

HEA TEADA!
Karripastad on erineva teravusega, sestap alguses lisa pastat pigem vähem, hiljem saab vunki juurde anda. Tummisema supi jaoks pane koos kõrvitsatükkidega potti ka sibulat, küüslauku või näiteks paar riivitud porgandit. Puljongiga saad maitsvama supi. Veganlikus roas kasuta köögiviljapuljongit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee