Vähese suhkruga toidud

Hirsipuder mandlipiima ja ahjuõuntega 

Britt Paju, 26. märts 2018, 04:01
Foto: Britt Paju

Kogus: neljale

Koostisosad
2 dl Hirss
2 dl Vesi
6 dl Mandlipiim
1 spl Mesi
Meresool
AHJUÕUNAD
4 tk Õun
1 spl Mesi
4 spl Mandlilaastud
Jahvatatud kaneel

Valmistamine
1. Kuumuta minuti jagu segades potipõhjas hirssi. Lisa vesi, 5 dl mandlipiima, sool ja mesi. Lase umbes 15 minutit podiseda, vahepeal segades. Kui puder tundub peaaegu pehme, lase kaane all veel 5 minutit tõmmata. Vajadusel lisa veidi vett.
2. Sellal kui puder keeb, tükelda õunad veerandikeks või suuremad õunad veel väiksemateks tükkideks, sega meega läbi ning puista peale kaneel ja mandlilaastud. Küpseta 180kraadises ahjus küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil umbes 15 minutit. Jaga puder kaussidesse, lisa ahjuõunad ning vala juurde sorts mandlipiima ja veel pisut mett.

HEA TEADA!
Hirss on tänuväärne vili, mis järjest enam ausse tõuseb – gluteenivaba, maitsev ning rikas B-rühma vitamiinide ja mineraalainete poolest.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee