Foto: Hele-Mai Alamaa
Hommikusöögi retseptid
20. märts 2018, 10:40

Kodujuustupirukas singiga

Mõnusalt juustune pirukas, millel pole põhja. Kodujuustupirukat on lihtne valmistada ja see maitseb nii soojalt kui ka külmalt. Singi võid pirukast soovi korral välja jätta.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 35 minutit ahjus

Koostisosad
100 g Sulatatud või
300 g Kodujuust
4 spl Hapukoor
3 tk Muna
1 dl Nisujahu
100 g Ribadeks lõigatud suitsusink või peekon
200 g Riivjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sulata või ja lisa ülejäänud ained, viimasena sega juurde enamik juustust (jäta väheke pealepuistamiseks alles).
2. Kalla tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Puista kõrvalepandud juust peale ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–35 minutit või kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.