Laktoosivabad toidud

Tsitrusekalake 

Merrit Kiho, 9. aprill 2018, 04:33
 Andra Kalda
Tegelikult on ju päris keeruline kaladest miskit üllatavat ja uut välja mõelda. Ikka lähevad need ahju või pannile või grillile või toorelt taldrikule. Mõnikord ongi just kaste see, mis harjumuspärast kala uute maitsetega pisut üllatab. Ja seepärast lisasingi siia mitu erinevat kalaliiki, sest kõigile neile meeldib olla selle kastme vaguraks kaaslaseks.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Sidrun
Meresool
600 g Kalafilee koos nahaga /lõhe, forell, siig, koha jne)
KASTE
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Extra virgin oliiviõli
1 tk Küüsaluguküüs
1 tk Punane tšillikaun
1 peotäis Värske tüümian
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Säti ahi hästi kuumaks. Meie kasutame turbogrilli ja temperatuuri 230 kraadi.
2. Viiluta sidrunid hästi õhukeselt ja säti need küpsetuspaberiga kaetud pannile. Aseta sidrunitele kala, nahk üleval, ja raputa peale pisut meresoola. Küpseta ahju ülemises osas 10–12 minutit, kuni nahk võtab kergelt jumet. Väga paksu lõhefilee küpsetamiseks võib kuluda 15–20 minutit.
3. Sel ajal sega valmis kaste. Pigista kaussi sidrunimahl ja lisa oliiviõli. Haki küüslauk, tšilli ja tüümian peeneks ning lisa kastmele. Soovi korral lisa pisut musta pipart ja soola. Sega korralikult läbi. Valmis kala tõsta vaagnale ja nirista üle kastmega. Kõrvale sobib lihtne värske salat.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee