Kogus: neljale
Koostisosad
2 tk Sidrun
Meresool
600 g Kalafilee koos nahaga /lõhe, forell, siig, koha jne)
KASTE
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Extra virgin oliiviõli
1 tk Küüsaluguküüs
1 tk Punane tšillikaun
1 peotäis Värske tüümian
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Säti ahi hästi kuumaks. Meie kasutame turbogrilli ja temperatuuri 230 kraadi.
2. Viiluta sidrunid hästi õhukeselt ja säti need küpsetuspaberiga kaetud pannile. Aseta sidrunitele kala, nahk üleval, ja raputa peale pisut meresoola. Küpseta ahju ülemises osas 10–12 minutit, kuni nahk võtab kergelt jumet. Väga paksu lõhefilee küpsetamiseks võib kuluda 15–20 minutit.
3. Sel ajal sega valmis kaste. Pigista kaussi sidrunimahl ja lisa oliiviõli. Haki küüslauk, tšilli ja tüümian peeneks ning lisa kastmele. Soovi korral lisa pisut musta pipart ja soola. Sega korralikult läbi. Valmis kala tõsta vaagnale ja nirista üle kastmega. Kõrvale sobib lihtne värske salat.
Kommentaarid (0)