Foto: Tiit Efert
Kiudainerikkad toidud
9. aprill 2018, 03:23

Gnocchi salveivõiga

Gnocchi valmistamiseks tuleb valida tärkliserikas ja mure kartul. Minu jaoks on selle retsepti võtmesõna salvei, mida ürdina väga armastan. Kellele salvei pole mokkamööda, võib kasutada endale meelepäraseid ürte, näiteks basiilikut või peterselli.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Kartulid
150 g Nisujahu
1 tk Väike muna
Sool
100 g Või
20 tk Salveleiht
Parmesan

Valmistamine
1. Pese kartulid mullast puhtaks, aseta need potti külma vee sisse ja keeda aeglasel tulel pehmeks. Koori kartulid kuumalt ja suru need kohe (kuumana) läbi sõela või kasuta kartulipressi. Seejärel jäta kartulimass jahtuma.
2. Järgmisena sõelu suurde kaussi jahu, lisa jahtunud kartulimass ja muna ning maitsesta soolaga. Sega õrnalt läbi – täpselt nii palju kui vaja, aga nii vähe kui võimalik, sest kui segad gnocchi-taina üle, saad tulemuseks väikesed „tennisepallid”. Puista puhtale tööpinnale jahu, vormi tainas pikaks peenikeseks vorstiks ja lõika see umbes 2 cm pikkusteks juppideks.
3. Aja suures potis vesi keema. Sulata pannil või ja lisa salveilehed (või muud meelepärased ürdid). Tõsta gnocchi jaokaupa keevasse vette ja keeda, kuni need tõusevad pinnale. Seejärel tõsta need vahukulbiga otse sulavõisse ja lase mõned minutid pruunistuda. Serveeri kohe, riivides igale taldrikutäiele veidi parmesani.