Foto: Mari-Liis Ilover
Toiduuudised
26. märts 2018, 04:06

Sööks küll rohkem kaunvilju, aga kuidas?

Eestlaste toidulaual on kaunviljad olnud aastasadu, neid tunti ammu enne kartuliga tutvumist. Praegu hindame kaunvilju eelkõige nende tervisesõbralike omaduste poolest. See väetoit võiks meie menüüd aga palju sagedamini rikastada.

Herne-suitsulihasupp, soolaoad, oa-kruubisupp ja muud ammustest aegadest teada toidud on toekad ja aidanud üle ka raskematest aegadest. Suur valkude ja kiudainete sisaldus, rohked mineraalained ja vitamiinid teevad kaunviljadest tõeliselt tõhusa kõhutäie. Eriti hõlpsalt valmivad tervislikud eined konserveeritud või külmutatud kaunviljadest, nii jääb ära nende leotamisele ja keetmisele kuluv aeg.