Küpsetised

Toorjuustukook maapähklivõiga 

Lia Virkus, 9. aprill 2018, 04:44
Foto: Jaan Heinmaa
Maapähklivõist ja mascarpone'st kook valmib lihtsalt. Segad ained kokku, ahju ka pole vaja  ning ka želatiiniga sehkendamine jääb ära.    

Koostisosad
PÕHI
175 g Domino küpsised (või muud školaadiküpsised)
50 g Või
TÄIDIS
300 g Mascarpone või maitsestamata toorjuust
250 g Maapähklivõi
1.5 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanillisuhkur või -ekstrakt
2 dl Rõõsk koor 35%
KAUNISTUSEKS
Šokolaadisiirup
Soolatud maapähklid
Hakitud šokolaad

Valmistamine
1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm vormi või keraamilise pirukavormi põhjale. Tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külma.
2. Vahusta toasoe toorjuust, vahukoor, maapähklivõi, suhkur ja vanilliekstrakt ühtlaseks täidiseks. Laota põhjale ja tõsta vähemalt 4 tunniks kuni üleöö külma. Kaunista serveerides hakitud maapähklite ja šokolaadiga, nirista peale šokolaadisiirupit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee