Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
19. märts 2018, 03:45

Gremolata kattega kana

Gremolata on Itaalia köögis hinnatud maitsesegu küüslaugust, oliiviõlist, petersellist ja sidrunist. Gremolataga saab valmistada maitsvaid ahjukartuleid ja muid köögivilju, samuti maitsestada marineerida liha või kala grillimiseks või ahjus küpsetamiseks. Siin broileri poolkoivad gremolatamarinaadis.

Kogus: neljale

Koostisosad
6 tk Broilerikoib
GREMOLATA
2 dl Hakitud petersell
2 tk Peenelt hakitud küüslauguküüs
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahll
4 spl Oliiviõli

Valmistamine
Sega kokku esmalt gremolata. Hõõru broileri poolkoivad poole maitseseguga kokku, pool serveeri pärast kastmena kõrvale. Lase vähemalt 15 minutit maitsestuda ja küpseta ahjus või grillil 20–30 minutit, kuni kana on küpsenud ja noaga torgates enam verist vedelikku ei tule. Serveeri värske salati ja ülejäänud maitsesegu ehk kastmega.