Vähese suhkruga toidud

Ahjuroog bataadi, peedi ja vürtsikate kikerhernestega 

Lia Virkus, 12. märts 2018, 05:06
Foto: Jaan Heinmaa
Mugavalt valmiv õhtusöök, kus vaja vaid köögiviljad tükeldada ja maitsestatult ahju küpsema panna. Serveeri koos küüslauguga maitsestaud jogurtikastmega.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Kikerherned, konserveeritud
4 spl Oliiviõli
2 tk Küüslauguküüs
Ingver
0.5 tk Punane tšillipipar
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Paprikapulber
Sool
Must pipar
Värske rosmariin
400 g Bataat ehk maguskartul
400 g Punane peet
2 dl Jogurtikaste serveerimiseks

Valmistamine
1. Koori ja tükelda bataat ning punane peet väikesteks kuubikuteks. Nõruta ja loputa kikerherned sõelal voolava vee all hoolikalt puhtaks.
2. Tõsta bataat, peet ja kikerherned ahjuvormi. Lisa purustatud küüslauk, hakitud ingver, õli, paprikapulber ja vürtsköömen. Maitsesta soola ja pipraga ning sega kõik hoolikalt läbi.
3. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni bataat ja peet on küpsed ning kikerherned meeldivalt krõbedad. Sega aedvilju mõned korrad ahjus ka küpsemise ajal.
4. Serveerides puista peale värskeid rosmariinioksi. Serveeri küüslauguga maitsestatud jogurtikastmega.