Foto: Jaan Heinmaa
Madala GI toidud
12. märts 2018, 05:42

Paprikavokk šampinjonide ja ingveriga

Voki valmistamise puhul tükelda alati enne kõik ained kausikestesse valmis, siis võtab vokkimine ise vaid 8-10 minutit aega. Riis pane enne keema kui alustad vokkpanniga möllamist. Ingverit lisa vastavalt oma maitseelistustele vähem või rohkem.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 spl Seesamiõli
1 tk Punane sibul
1 tk Tšillikaun
2 cm jupp Värske ingver
2 tk Küüslauguküüs
200 g Šampinjonid
1 tk Punane parika
1 tk Kollane paprika
2 spl Austrikaste
2 spl Sojakaste
1 tl Pruun suhkur
1 tk Laimi mahl
Serveerimiseks basmatiriis
Maitseroheline
Seesamiseemned

Valmistamine
1. Koori sibul ja lõika õhukesteks ribadeks. Haki seemnetest puhastatud tšilli, ingver ja küüslauk. Tükelda paprikad ribadeks, vajadusel poolita väiksemad seened või lõika suuremad šampinjonid sektoriteks.
2. Kuumuta vokkpannil seesamiõlis sibul, küüslauk, tšilli ja ingver. Lisa seened ja paprika, kuumuta rooga sageli läbi segades. Lisa soja- ja austrikaste ning suhkur. Kuumuta segades veel paar minutit.
3. Maitsesta laimimahlaga, vajadusel veel sojakastme ja suhkruga. Puista üle maitserohelisega ja seesamiseemnetega. Serveeri kohe koos kuuma keedetud riisiga.