Madala GI toidud

Paprikavokk šampinjonide ja ingveriga 

Lia Virkus, 12. märts 2018, 05:42
 Jaan Heinmaa
Voki valmistamise puhul tükelda alati enne kõik ained kausikestesse valmis, siis võtab vokkimine ise vaid 8-10 minutit aega. Riis pane enne keema kui alustad vokkpanniga möllamist. Ingverit lisa vastavalt oma maitseelistustele vähem või rohkem.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 spl Seesamiõli
1 tk Punane sibul
1 tk Tšillikaun
2 cm jupp Värske ingver
2 tk Küüslauguküüs
200 g Šampinjonid
1 tk Punane parika
1 tk Kollane paprika
2 spl Austrikaste
2 spl Sojakaste
1 tl Pruun suhkur
1 tk Laimi mahl
Serveerimiseks basmatiriis
Maitseroheline
Seesamiseemned

Valmistamine
1. Koori sibul ja lõika õhukesteks ribadeks. Haki seemnetest puhastatud tšilli, ingver ja küüslauk. Tükelda paprikad ribadeks, vajadusel poolita väiksemad seened või lõika suuremad šampinjonid sektoriteks.
2. Kuumuta vokkpannil seesamiõlis sibul, küüslauk, tšilli ja ingver. Lisa seened ja paprika, kuumuta rooga sageli läbi segades. Lisa soja- ja austrikaste ning suhkur. Kuumuta segades veel paar minutit.
3. Maitsesta laimimahlaga, vajadusel veel sojakastme ja suhkruga. Puista üle maitserohelisega ja seesamiseemnetega. Serveeri kohe koos kuuma keedetud riisiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee