Foto: Hele-Mai Alamaa
Madala GI toidud
26. veebruar 2018, 04:56

Vahemerehõnguline kana köögiviljadega

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Varajased kartulid
1 tk Suur baklažaan
2 tk Punane paprika
1 tk Punane sibul
3 spl Oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tl Suitsutatud paprika pulber
1 tl Kuivatatud Herbes de Provence maitseainesegu või pitsamaitseaine
6 tk Kana poolkoib või kintsufilee
16 tk Kirsstomatid
1 peotäis Kivideta mustad oliivid
Värske basiilik 1 peotäis
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pese kartulid, soovi korral koori. Väiksemad kartulid lõika pooleks, suuremad neljaks.
2. Lõika baklažaan umbes 2 sentimeetri paksusteks viiludeks ja need omakorda neljaks. Seemnetest puhastatud paprika lõika ampsusuurusteks tükkideks. Koori sibul, lõika sektoriteks.
3. Pane kõik köögiviljad suurele ahjupannile. Nirista peale oliiviõli ja sidrunimahl, maitsesta soola, pipra, paprikapulbri ja ürdiseguga. Lisa kanatükid ning sega kõik korralikult läbi. Säti kanatükid kenasti köögiviljade vahele ning pane roog 200kraadisesse ahju.
4. Küpseta umbes 30 minutit, siis tõsta ahjupann välja. Sega köögiviljad läbi, pööra kanatükid ringi. Lisa kirsstomatid ja pane roog uuesti ahju. Küpseta veel 15–20 minutit, kuni kana on ilusti läbi küpsenud ja kuldpruun.
5. Puista roale mustad oliivid ja basiilikulehed ning serveeri.