Foto: Hele-Mai Alamaa
Madala GI toidud
26. veebruar 2018, 05:35

Odrakruubid seente ja kõrvitsaga

Orsoto on moodne sõna risotolaadsete odrakruubiroogade kohta. Seekordses orsotos on odrakruubid kokku pandud kukeseente ja muskaat- või keegel- ehk pudelkõrvitsaga.

Koostisosad
250 g Odrakruubid
1 spl Oliiviõli
1 tk Hakitud sibul
1 tk Hakitud küüslauguküüs
400 g Kukeseened
200 g Muskaat- või keegelkõrvitsa kuubikud
0.5 tl Kuivatatud salvei või paar värsket salveilehte
1 l Kana- või köögiviljapuljong
50 g Või
25 g Riivitud kõvem juust
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pane odrakruubid eelmisel õhtul külma veega likku.
2. Kui kasutad soolatud kukeseeni, siis leota neid mõni tund külmas vees. Külmutatud seened tuleks esmalt sulatada. Nõruta hoolega! Värsked seened puhasta lihtsalt ära.
3. Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja prae 5 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel paar minutit. Lisa seened ja kõrvitsakuubikud, kuumuta mõned minutid, kuni seened on pehmed.
4. Lisa leotatud ja nõrutatud kruubid. Maitsesta soola, pipra ja salveiga, sega läbi. Lisa umbes pool liitrit kuuma puljongit, sega ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni kruubid on pehmed. Vastavalt vajadusele vala puljongit juurde.
5. Klopi juurde või ja umbes pool riivjuustust. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga ning serveeri ülejäänud juustuga.