Foto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
26. veebruar 2018, 05:01

Ahjukana köögiviljadega

Sellisel moel ahjukana tegemist õppis Dianne Jamie Oliveri kokaraamatust.

Koostisosad
500 g Kartul
600 g Porgand
1 tk Terve küüslauk
5 tk Rosmariinioks
Oliiviõli
1.5 kg Broiler
1 tk Sidrun
5 tk Tüümianioks
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pese porgandid, soovi korral koori, lõika pikuti pooleks. Pese kartulid, kaabi puhtaks ja lõika pooleks. Pane köögiviljad suurele ahjupannile, lisa koorimata küüslauguküüned ning rosmariinioksad. Maitsesta soola- pipraga, nirista peale veidi oliiviõli ja sega kõik korralikult läbi.
2. Maitsesta kana soola-pipraga, niisuta vähese oliiviõliga. Tõsta kana köögiviljadele, pista kõhuõõnsusesse sidrun ja tüümianioksad.
3. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit. Siis võta ahjupann korraks välja, pööra köögiviljad ümber ja niisuta kana pannile kogunenud leemega. Pane uuesti ahju ja küpseta veel umbes 30 minutit, kuni kana on kenasti küps.
4. Lase kanal fooliumi all 10–15 minutit puhata, siis lõika tükkideks ja serveeri koos kartulite ja porganditega. Kõrvale sobib lihtne roheline salat.