Madala GI toidud

Köögiviljahautisega täidetud kõrvits 

Pille Enden, 19. veebruar 2018, 06:20
Foto: Jaan Heinmaa
Kõrvitsas valminud hautis näeb laual efektne välja, küpsenud kõrvitsat saab ka taldrikule lisaks tõsta. Hautise võid teha ka ühte suuremasse kõrvitsasse, siis pikenda mõlemal korral küpsetamisaega.

Koostisosad
2 tk Väike kõrvits
Õli
2 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Porgand
200 g Juurseller
3 tk Kartul
2 spl Nisujahu
5 dl Köögiviljapuljong
500 g Suitsuliha
100 g Šampinjonid
2 dl Kuivatatud põldoad või valged konservoad (420 g)
Sool
Must pipar
3 tk Tüümianioks

Valmistamine
1. Pane oad eelmisel õhtul likku, kalla leotusvesi ära ja hauta oad vees peaaegu pehmeks, u 25–30 minutit. Lõika kõrvitsatelt kaas pealt ja kaabi seemned välja. Määri seest õliga ja maitsesta soolapipraga. Pane kaas peale tagasi ja küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Tõsta ahjust välja.
2. Koori ja haki sibul ja küüslauk, kuumuta õlis 3–4 minuti. Lõika porgand, seller ja kartulid kuubikuteks, pruunista õlis, lisa jahu ja kuumuta läbi. Lisa puljong ja suitsuliha, kuumuta keemiseni. Eralda liha kontidelt, tükelda ja pane hautisesse tagasi. Eraldi pannil kuumuta läbi seeneviilud, lisa oad. Lisa kõik hautisesse, maitsesta soola ja pipraga, lisa tüümian. Tõsta hautis kõrvitsatesse, pane kaas peale ja küpseta ahjus veel 15 minutit.