Kiudainerikkad toidud

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga (1)

Pille Enden, 19. veebruar 2018, 07:13
Foto: Jaan Heinmaa
Aimatava suitsumaitsega supp on tõhusalt toitev ja sisaldab lisaks lihale rohkelt juurikaid.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1,5 tundi + 15–20 minutit ahjus

Koostisosad
0.5 kg Kondiga lambaliha
0.5 kg Kondiga suitsuliha
3 l Vesi
1 tk Porgand
1 tk Sibul
3 tk Vürtsitera
6 tk Pipratera
2 tk Küüslauguküüs
1.5 dl Kruubid
100 g Juurseller
2 tk Porgand
750 g Kaalikas
2 tk Hapukurk
Sool
Maitseroheline serveerimiseks

Valmistamine
1. Puljongi jaoks pane lambaliha ja suitsuliha külma veega keema. Eemalda vaht, lisa kooritud porgand ja sibul ning küüslauguküüned. Lisa ka vürtsid ning keeda tasasel tulel 30 minutit. Nüüd lisa pestud kruubid ja keeda veel 30 minutit.
2. Pane juurde kuubikuteks lõigatud juurseller, porgandid ja kaalikas. Tõsta kondid välja ja eemalda neilt liha. Keeda, kuni köögiviljad on enam-vähem pehmed, lisa tükeldatud hapukurgid ja maitsesta soolaga. Keeda veel 5–6 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Pane liha potti tagasi. Serveeri suppi hakitud maitserohelisega.

Hea teada!
Lambaliha asemel võid kasutada ka veiseliha.