Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
19. veebruar 2018, 04:42

Rukkipannkoogid suitsulõhe ja munaga

Pannkoogid võid valmistada ka ainult rukkijahust või hoopis gluteenivabast toortatrajahust. Oluline on jälgida, et muna liiga tahkeks ei küpseks.

Koostisosad
0.75 dl Rukkijahu
0.75 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
1 tl Köömned
4 tk Muna
2 dl Hele õlu
2 spl Sulatatud või või õli
Õli praadimiseks
TÄIDIS
150 g Külmsuituslõhe
6 tk Muna
1 tk Punane sibul
Hakitud till
Sool
Must pipar

Valmistamine
6 tk
1. Sega jahud, sool ja köömned. Klopi munad koos õllega lahti ja sega juurde sulavõi. Klopi hulka kuivained ja pane 1 tunniks külmkappi. Õhukesed pannkoogid prae suurel pannil õlis mõlemalt poolt küpseks.
2. Kuumuta ahi 220 kraadini. Pane pannkoogid ahjuplaadile küpsetuspaberile, lao igale pannkoogile ringis lõheviilud, nii et keskelt jääb tühjaks – sinna löö ettevaatlikult muna. Hõõru munavalget natuke äärtele ja keera pannkoogi ääred täidisele peale.
3. Küpseta 6–8 minutit, kuni valge on hüübinud ja kollane veel pehme. Maitsesta soola ja pipraga, serveeri sibulaviilude ja hakitud tilliga.