Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvased toidud
12. veebruar 2018, 06:04

Džinniräimed

Nende räimede nautimiseks peab ootama 2-3 ööpäeva. Džinn, värske roheline till, äädikas ja rosé-pipar marinaadis teevad räimed eriliselt maitsvaks. Marinaad kuumutatakse keemiseni ja alkoholi selles enam järgi ei jää, kuid marinaadis võimenduvad kõik head maitsed!

Koostisosad
700 g Räimefilee
2 spl Jäme meresool
DŽINNIMARINAAD
2.5 dl Vesi
2 spl Äädikas 30%
1 dl Džinn
1 dl Suhkur
1 peotäis Hakitud till
1 spl Roseepipar purustatud

Valmistamine
Kogus - kaks 400 ml purgitäit.
1. Laota räimefileed laiapõhjalisse kaussi mitmesse kihti, nahapool all. Puista sool ühtlaselt fileedele, kata toidukilega. Tõsta üleöö külma.
2. Pese fileed ükshaaval külma vee all soolast ja nõruta köögipaberil. Marinaadiks mõõda potti vesi, äädikas, džinn ja suhkur. Kuumuta, kuni suhkur on lahustunud ja lase vedelikul maha jahtuda.
3. Keera  räimefileed rulli, nahk peal ja lao rulllid kahte umbes 400 – 500 ml klaaspurki. Haki till koos vartega peeneks, laota räimefilerullide vahele. Lisa väheke hakitud tilli ja purustatud rosepipar jahtunud marinaadi hulka ja kalla purkidesse räimedele.
4. Kata purgid kaanega ja tõsta 1-2 ööpäevaks külmkappi maitsestuma. Serveeri mustal leival või kuumade keedetud kartulite ja hapukoorega. Kaunista rosé-pipraga.