Foto: Laura Strandberg
Kiudainerikkad toidud
5. veebruar 2018, 05:12

Lehtkapsasalat meemarinaadis lõhega

Tervislik ja maitserikas salat näeb äärmiselt ahvatlev välja ja maitseb nii, et viib lausa keele alla. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Lõhefilee
2 tl Seesamiõli praadimiseks
MARINAAD
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Sojakaste
3 tl Mesi
1 tl Valgeveiniäädikas
1 tl Riivitud ingver
SALAT
Oliiviõli praadimiseks
200 g Šampinjonid
2 tk Porgand
350 g Lilla kapsas
2 tl Sojakaste
2 tl Seesamiõli
1 suur peotäis Spinat
4 oksa Lehtkapsas
4 vart Roheline sibul

Valmistamine
1. Valmista marinaad. Selleks koori küüslauk ja haki peeneks. Sega kokku sojakaste, mesi, valgeveiniäädikas, ingver ja küüslauk. Kata lõhe marinaadiga ja jäta vähemalt tunniks seisma. Seejärel nõruta kala marinaadist.
2. Kuumuta pannil 2 tl seesamiõli ja pruunista selles lõhet koos nahaga mõlemalt poolt 2 minutit. Alanda kuumust ja küpseta kala veel umbes 4 minutit.
3. Samal ajal valmista salat. Pruunista pannil oliiviõlis viilutatud seened. Koori ja riivi porgandid. Haki kapsas ja rebi jämedalt lehtkapsas. Pane kõik kaussi ja puista hulka spinatilehed. Sega salat läbi 2 tl sojakastme ja 2 tl seesamiõliga. Lisa soovi korral veidi jahvatatud meresoola.
4. Tõsta salat taldrikutele või vaagnale ja pane peale lõhe. Puista üle hakitud rohelise sibulaga.