Foto: Britt Paju
Madala GI toidud
29. jaanuar 2018, 06:57

Kikerhernesupp bulguri, lehtkapsa ja röstitud tomatitega

Kogus: neljale

Koostisosad
20 tk Kirsstomatid
1 tk Porgand
4 tk Küüslauguküüs
10 cm Porru heledam osa
100 g Lehtkapsas
200 g Keedetud kikerherned (või konserv)
2 spl Oliiviõli
1 spl Tomatipasta
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
0.5 tl Jahvatatud koriandriseemned
1.5 l Köögiviljapuljong
1 dl Bulgurnisu
Hakitud värkse pune (või 1 tl kuivatatud) või hakitud petersell
1 vars Varsseller
1 tk Loorberileht
LISAKS
200 g Fetajuust
1 peotäis Mündi- ja petersellilehed
3 spl Hapukoor
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Poolita tomatid ja rösti 200kraadises ahjus umbes 20 minutit. Haki porgand, seller, küüslauk ja porru ning kuumuta neid potipõhjas õli sees paar minutit. Lisa vürtsid ja tomatipasta ning kuumuta segades veel minuti jagu. Vala peale puljong ja keeda 15 minutit.
2. Lase bulgurnisu külma veega keema tõusta ja keeda paar minutit, kurna ja loputa külma veega. Sega kokku feta-ürdilisand, kui seda kasutad.
3. Lisa supile kikerherned ja keeda veel 5 minutit. Tõsta pott tulelt, maitsesta ning lisa tükeldatud lehtkapsas ja röstitud tomatid. Serveerimisel tõsta taldrikusse bulgur, lisa supp ja lusikatäis feta-ürdisegu.
HEA TEADA!
Bulgurnisu asemel võid tarvitada ka kinoad või kuskussi – valmista neid vastavalt pakendi juhistele.