Kogus: kuuele
Koostisosad
1 l Täispiim
75 g Suhkur
1 tk Kaneelikoor
5 cm Lai apelsinikooreriba
100 g Ümarateraline pudruriis
2 tk Munakollane
1 spl Maisitärklis
1 tl Vanillsuhkur
Jahvatatud kaneel
Valmistamine
1. Pane piim, suhkur, kaneelikoor ja apelsinikooreriba potti. Kuumuta pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta keemiseni, lisa riis. Hauta ilma kaaneta potis umbes 30 minutit, kuni riis on pehme. Sega aeg-ajalt ja kontrolli, et puder põhja ei kee. (NB! Puder on veel üsna vedel.) Eemalda apelsinikooreriba ja kaneelikoor.
2. Klopi kausis tärklis, munakollased ja veidi vett omavahel, sega pudru hulka. Kuumuta tasasel tulel, kuni puder pakseneb. Maitsesta vanillisuhkruga.
3. Kalla magustoidukaussidesse, puista peale kaneeli. Serveeri soojalt, jahtunult või külmkapikülmalt.
Kommentaarid