Kreeka köök

Riisipuding Kreeka moodi ehk rizogalo (1)

Pille Petersoo, 22. jaanuar 2018, 02:50
Foto: Hele-Mai Alamaa
Seda kreeklaste armastatud desserti võib serveerida kas soojalt või külmalt. Pudingust on mitmeid variante, siin on see tehtud apelsiniga.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 l Täispiim
75 g Suhkur
1 tk Kaneelikoor
5 cm Lai apelsinikooreriba
100 g Ümarateraline pudruriis
2 tk Munakollane
1 spl Maisitärklis
1 tl Vanillsuhkur
Jahvatatud kaneel

Valmistamine
1. Pane piim, suhkur, kaneelikoor ja apelsinikooreriba potti. Kuumuta pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta keemiseni, lisa riis. Hauta ilma kaaneta potis umbes 30 minutit, kuni riis on pehme. Sega aeg-ajalt ja kontrolli, et puder põhja ei kee. (NB! Puder on veel üsna vedel.) Eemalda apelsinikooreriba ja kaneelikoor.
2. Klopi kausis tärklis, munakollased ja veidi vett omavahel, sega pudru hulka. Kuumuta tasasel tulel, kuni puder pakseneb. Maitsesta vanillisuhkruga.
3. Kalla magustoidukaussidesse, puista peale kaneeli. Serveeri soojalt, jahtunult või külmkapikülmalt.