Madala GI toidud

Köögivilja-püreesupp 

Pille Petersoo, 22. jaanuar 2018, 05:49
Foto: Hele-Mai Alamaa
Eks selliseid lihtsaid, säästlikke ja tervislikke suppe leidub iga kodukoka menüüs, emade omas eriti. Anna pere armastab enim püreesuppi, milles on spargelkapsas ehk brokoli, kartul, porgand ja sibul. Mõnikord lisab ta supile rõõska koort, mõnikord mitte. Eestis võib soovi korral suppi tummisemaks muuta ka toorjuustu või sulatatud juustuga.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Spargelkapsas ehk brokoli
1 tk Sibul
3 tk Porgand
4 tk Kartul
1 l Kana- või köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
Soovi korra rõõsk koor või toorjuust

Valmistamine
1. Tükelda köögiviljad ja pane kõik potti (kui asutad külmutatud köögivilju, siis neid eelnevalt sulatama ei pea). Vala peale kuum puljong ja keeda umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
2. Tõsta pott tulelt ja püreesta kannmikseris, köögikombainis või saumikseriga. Maitsesta supp soola-pipraga, soovi korral lisa veidi juustu või koort.
HEA TEADA!
Serveerimisel võib supile lisada krõbedaid saia- või leivakuubikuid ehk krutoone või pakkuda kõrvale lapse lemmikvõileibu.