Foto: Hele-Mai Alamaa
Vähese suhkruga toidud
22. jaanuar 2018, 07:05

Kreeka läätsesupp (1)

Selle läätsesupi tegemiseks kasutavad kreeklased veidi suuremaid pruunikaid läätsi, mis keetes väga ära ei lagune, aga sobivad ka muud läätsed. Supi teeb eriliseks see, et enne serveerimist lisatakse sinna maitseks punase veini äädikat.

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g Pruunid läätsed
1 l Vesi
1 tk Hakitud punane sibul
2 tk Hakitud küüslauguküüs
2 tk Loorberileht
3 spl Tomatipasta kontsentraat
3 spl Oliiviõli
2 spl Punase veini äädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Loputa läätsed korralikult jooksva külma vee all. Läätsi leotada ei ole vaja, aga keelatud ka ei ole.
2. Pane pestud läätsed, hakitud sibul ja küüslauk, vesi, loorberilehed ja tomatipüree potti. Maitsesta soola-pipraga ja kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel umbes 30 minutit,
kuni läätsed on pehmed.
3. Sega juurde oliiviõli ja veiniäädikas, maitsesta julgelt soola-pipraga. Kuumuta läbi ja serveeri. Lauas võid veel oliiviõli ja veiniäädikat lisada.