Foto: Mari-Liis Ilover
Väherasvased toidud
22. jaanuar 2018, 03:29

Petersellirohke sidrunikana tomatisalatiga

Võid seda rooga serveerida kahel moel: just pannilt tulnud kuum kanasteik salatiga või jahtunud viilutatud fileetükid salatipadjal.

Kogus: kahele

Koostisosad
1 tk Broilerifilee
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Petersell
2 spl Oliiviõli
0.25 tk Sidrun
Sool
Must pipar
SALAT
65 g Rukolalehed
6 tk Kirsstomat
Oliiviõli
Sool
Must pipar
25 g Pekaanipähklid

Valmistamine
1. Lõika broilerifilee keskelt lapiti kaheks. Kata tükid toidukilega ja haamerda ühtlase paksusega õhukesteks steikideks. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Purusta läbi pressi või riivi küüslauguküüs, haki petersell. Sega küüslauk ja petersell oliiviõliga, vala suuremale taldrikule. Keeruta kanasteike segus.
3. Prae pannil kuldseks, mõlemalt küljelt 2–3 minutit. Pigista maitseks peale sidrunimahla.
4. Salatiks sega omavahel rukolalehed ja poolitatud tomatid. Maitsesta tilgakese oliiviõli, soola ja pipraga. Lisa hakitud pekaanipähklid. Serveeri kanaga.