Foto: Mari-Liis Ilover
Madala GI toidud
22. jaanuar 2018, 05:11

Kanavokk rosmariini ja sidruniga

Kogus: kahele

Koostisosad
50 g Täisterariis
300 ml Vesi
1 tk Broilerifilee
1 spl Rapsiõli
100 g Brokoliõisikud
Sool
1 spl Pealeraputamiseks seesamiseemned
1 tl Sojakaste, gluteenivaba
MARINAAD
1 tk Küüslauguküüs
1 tk Rosmariinioks
1 tl Oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
Must pipar
1 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Pese riis. Kuumuta vesi vähese soolaga keema. Puista riis vette ja keeda 15–20 minutit nõrgal kuumusel kaane all, seejärel sega kahvliga sõmeraks.
2. Kuni riis keeb, tegele kanaga. Lõika broilerifilee tükkideks. Purusta küüslauguküüs läbi pressi või riivi, haki rosmariin. Sega omavahel kõik marinaadiained ja vala kanale. Sega korralikult läbi, nii et kõik kanatükid oleksid marinaadiga kaetud. Lase 10 minutit maitsestuda.
3. Kuumuta vokkpannil rapsiõli. Lisa kanatükid ja voki umbes 5 minutit, kuni need on küpsed. Lisa brokoliõisikud ja sojakaste, voki veel paar minutit. Brokoli peab jääma kergelt krõmps. Raputa peale seesamiseemned. Söö kohe kuumalt koos riisiga.