Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
15. jaanuar 2018, 04:38

Praetud kohafilee tartarkastmega

Selline kalaroog on meie peres üsna tihti laual. Praen nii värsket kui ka külmutatud kalafileed, mida parajasti on. Kõrvale naudin tartarkastet. Kui kala jääb järele, soojendan selle järgmisel päeval fooliumisse mähitult ahjus – maitseb kui äsja praetu!

Koostisosad
700 g Koha-, haugi- või tursafilee
1 tk Muna
1 dl Nisujahu
Valge pipar
Sool
TARTARKASTE
2 dl Hapukoor
1 dl Majonees
1 tk Keedetud muna
2 tk Marineeritud kurk
Sidrunipipar
Till

Valmistamine
1. Lõika kalafilee suuremateks tükkideks, maitsesta soola ja valge pipraga. Sega ühes supitaldrikus jahu vähese soolaga. Klopi teises supitaldrikus muna teelusikatäie veega lahti. Kasta kalafileed mõlemat pidi esmalt munasse ja seejärel jahusse. Tõsta kuumale pannile õlisse ning prae igalt poolt kuldpruuniks.
2. Samal ajal haki kastme jaoks keedumunad ja marineeritud kurk. Sega ülejäänud kastmeainetega. Naudi kala kartuli ja äsjavalmistatud kastmega.