Kalatoitude retseptid

Praetud kohafilee tartarkastmega 

Lia Virkus, 15. jaanuar 2018, 04:38
 Jaan Heinmaa
Selline kalaroog on meie peres üsna tihti laual. Praen nii värsket kui ka külmutatud kalafileed, mida parajasti on. Kõrvale naudin tartarkastet. Kui kala jääb järele, soojendan selle järgmisel päeval fooliumisse mähitult ahjus – maitseb kui äsja praetu!

Koostisosad
700 g Koha-, haugi- või tursafilee
1 tk Muna
1 dl Nisujahu
Valge pipar
Sool
TARTARKASTE
2 dl Hapukoor
1 dl Majonees
1 tk Keedetud muna
2 tk Marineeritud kurk
Sidrunipipar
Till

Valmistamine
1. Lõika kalafilee suuremateks tükkideks, maitsesta soola ja valge pipraga. Sega ühes supitaldrikus jahu vähese soolaga. Klopi teises supitaldrikus muna teelusikatäie veega lahti. Kasta kalafileed mõlemat pidi esmalt munasse ja seejärel jahusse. Tõsta kuumale pannile õlisse ning prae igalt poolt kuldpruuniks.
2. Samal ajal haki kastme jaoks keedumunad ja marineeritud kurk. Sega ülejäänud kastmeainetega. Naudi kala kartuli ja äsjavalmistatud kastmega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee