Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
15. jaanuar 2018, 06:12

Suitsukalasalat

Isesuitsutatud kala maitseb muidugi selles nõukanostalgilises salatis parim, suitsumaitse on siis tugevam. Kindlasti saab valida ka poes müüdavate suitsukalade vahel – eri kaladega jääb maitse üsna erinev.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Meelepärane kuumsuitsukala (räim, ahven, tursk, lest)
1 tk Punane sibul
3 tk Keedetud muna
1 dl Hapukoor
1.5 dl Majonees
Sool
Soovi korral sidrunpipar

Valmistamine
Puhasta ja tükelda kala, haki sibul, tükelda munad. Sega kokku hapukoore ja majoneesiga, maitsesta soola ja vajadusel ka sidrunipipraga. Omasuitsutatud kala puhul vajad maitseks vaid soola.