Laktoosivabad toidud

Hawaii-pärane lõhepoke 

Lia Virkus, 15. jaanuar 2018, 05:00
Foto: Jaan Heinmaa
Hawaii rannabaaridest tuntud värskelt valmistatud kala sarnaneb meie graavilõhega. Hawaiil valmistatakse seda kiiret rooga värskest tuunikalast ja magusast sibulast, mina proovisin lõhe ja punase sibulaga. Põneva maitse annavad soja, röstitud seesam ja tšilli.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Lõhefilee
1 tk Väike punane sibul
2 tk Rohelise sibula vars
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Seesamiõli
1 tl Tšillihelbed
1 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Eemalda lõhelt nahk ja luud. Lõika kala suhkrutükisuurusteks kuubikuteks. Koori ja viiluta sibul, tükelda sibulavarred ja viiluta küüslauk.
2. Sega kausis seesamiõli, küüslauk, sojakaste ja tšillihelbed. Tõsta sibulad kaussi, sega ja lase mõned minutid maitsestuda. Lisa kaussi ka lõhetükid, sega hästi. Lase lõhel 5–10 minutit tõmmata. Rösti seesamiseemneid kuumal kuival pannil ja sega poke hulka. Serveeri kohe või kata kilega ja tõsta pakkumiseni külma.