Purpurpunane graavilõhe sinepikastmega
Kogus: seitsmele
Koostisosad
500 g Lõhefilee
1 tk Väike toores punapeet
Maitsesegu: peenem meresool 5 tl, suhkur 1 tl, must pipar 0,5 tl
SINEPIKASTE
3 tk Munakollane
1.5 tl Vedel mesi
2 spl Dijoni sinep
3 spl Rapsiõli
Sool
Serveerimiseks värske till
1.5 spl Õuna(siidri)äädikas
Valmistamine
1. Sega kokku maitsesegu ja puista osa karpi kalafilee alla ja osa peale (kogu segu ei kulu ära, pane ülejäänu kaanega purki järgmise soolamise jaoks ootele). Pese peet, koori ja riivi. Laota kalale. Kata kilega ja tõsta ööseks külma.
2. Eemalda peedikiht ja viiluta kala. Enne serveerimist vahusta sinepikastme jaoks sauseguriga kokku munakollased, äädikas, mesi ja sinep. Nirista õli peene nirena ja jätka vahustamist, kuni saad majoneesilaadse kastme. Maitsesta soolaga. Serveeri lõhe koos kastme