Foto: Jaan Heinmaa
Laktoosivabad toidud
15. jaanuar 2018, 04:49

Purpurpunane graavilõhe sinepikastmega

Lõhe saab imelise punase jume, kui seda valmistada koos riivitud toore peediga. Isevalmistatud sinepikastmega hõrk maitseelamus!

Kogus: seitsmele

Koostisosad
500 g Lõhefilee
1 tk Väike toores punapeet
Maitsesegu: peenem meresool 5 tl, suhkur 1 tl, must pipar 0,5 tl
SINEPIKASTE
3 tk Munakollane
1.5 tl Vedel mesi
2 spl Dijoni sinep
3 spl Rapsiõli
Sool
Serveerimiseks värske till
1.5 spl Õuna(siidri)äädikas

Valmistamine
1. Sega kokku maitsesegu ja puista osa karpi kalafilee alla ja osa peale (kogu segu ei kulu ära, pane ülejäänu kaanega purki järgmise soolamise jaoks ootele). Pese peet, koori ja riivi. Laota kalale. Kata kilega ja tõsta ööseks külma.
2. Eemalda peedikiht ja viiluta kala. Enne serveerimist vahusta sinepikastme jaoks sauseguriga kokku munakollased, äädikas, mesi ja sinep. Nirista õli peene nirena ja jätka vahustamist, kuni saad majoneesilaadse kastme. Maitsesta soolaga. Serveeri lõhe koos kastme