Madala GI toidud

Kiire porgandi-pastinaagivorm 

Epp Mihkels, 15. jaanuar 2018, 04:28
Foto: Katrin Press
Lihtne ja kodune toit, mis on igati paslik sügisvõi talveõhtuteks. Kord juba podisema panduna ei nõua see erilist hoolt. Eriti hea maitseb aga järgmisel päeval, nii et võid aja kokkuhoiu mõttes teha toidu päevaks ette.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Puhastatud pastinaak
400 g Puhastatud porgand
1 spl Või
1 dl Rõõsk koor 35%
50 g Riivjuust
Sool

Valmistamine
1. Koori juurvili ja viiluta ristipidi võimalikult õhukeselt, näiteks spetsiaalse mandoliinriiviga.
2. Lase vesi suuremas potis keema ning lisa pisut soola ja viilutatud köögivili. Keeda 2 minutit ja kurna kohe läbi sõela.
3. Võita ahjuvorm. Vala sinna keedetud juurika viilud ja aja laiali. Sega vahu koor riivjuustuga ja vala ühtlaselt vormile peale.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus 10–15 minutit ja serveeri.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee