Eesti köök

Sea sisefilee juustukastmes 

Lia Virkus, 8. jaanuar 2018, 05:33
Foto: Jaan Heinmaa
Kiire ja lihtne roog, mis sobib hästi nii argiõhtuseks kui ka nädalavahetusel nautimiseks. Soovi korral saad kastet maitsestada ka tomatipasta või vürtsika salsaga, kui lihtne koorekaste liiga igav tundub.

Kogus: kahele

Koostisosad
1 spl Oliiviõli
500 g Sea sisefilee
3 dl Puljong
2 dl Rõõsk koor 10% või 35%
Sool
Must pipar
Hakitud maitseroheline
100 g Sulatatud juust
SERVEERIMISEKS
Kartulipuder
Värske roheline salat
Maitseroheline

Valmistamine
1. Kuumuta õli pannil, viiluta või tükelda sea sisefilee ribadeks ja pruunista selles liha läbi. Lisa puljong ja koor ning lase kastmel keema minna, umbes 5 minutit.
2. Sega nüüd leemele hulka sulajuust ja keeda, kuni saad soovitud paksusega kastme. Maitsesta vajadusel veel soola-pipra ja hakitud maitserohelisega. Serveeri kartulipudru ja värske salatiga.