Madala GI toidud

Peedisupp punase kapsa ja hakklihaga 

Lia Virkus, 8. jaanuar 2018, 07:01
 Jaan Heinmaa
Kiire ja lihtne supp ei jää maitselt üldse alla klassikalisele boršile. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Hakkliha
1 spl Oliiviõli praadimiseks
1 tk Sibul
1 tk Porgand
300 g Punane kapsas
4 tk Kartul
300 g Keedupeet
Sool
Suhkur
Must pipar
3 spl Valge veiniäädikas
SERVEERIMISEKS
Hakitud värske maitseroheline

Valmistamine
1 Pruunista suure poti põhjas kuumas õlis hakkliha umbes 2–3 minutit. Lisa hakitud sibul, jämedalt riivitud porgand ja ribastatud punane kapsas. Sega läbi ja maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta 2–3 minutit ja vala siis peale nii palju kuuma vett, et see katab köögiviljad. Kuumuta keemiseni ja lisa seejärel kartulikuubikud. Keeda 5 minutit.
2 Riivi keedetud peet ja lisa see supile.
3 Keeda, kuni kõik ained on pehmed, seejärel viimistle maitset soola, suhkru ja veiniäädikaga. Serveerides puista peale hakitud maitserohelist.

HEA TEADA!
Punase kapsa asemel võid kasutada supis ka hautatud hapukapsast. Lisa see samaaegselt riivitud peediga. Viimasel juhul jäta veiniäädikas lisamata, hapukapsal maitset niigi juba omajagu.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee