Kalatoitude retseptid
8. jaanuar 2018, 05:45

Paneeritud karpkala ja petersellikartulid

Karpkala pakutakse Austrias peolaual sidrunisektorite ning keedetud kartulitega, mis on sulavõis läbi kuumutatud ja peterselliga maitsestatud.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 2–3 tundi marineerimiseks

Koostisosad
4 tk Karpkalafilee
1 tk Sidrun
2 tk Küüslauguküüs
100 g Nisujahu
150 g Riivsai
2 tk Muna
100 g Või
3 dl Taimeõli
Sool
Must pipar
Serveerimiseks sidrunisektorid
PETERSELLIKARTULID
1 kg Kartul
3 spl Sulatatud või
1 punt Lehtpetersell
Sool

Valmistamine
1.  Eemalda karpkalafileest pintsettide abil luud. Lõika kala portsjontükkideks ning pressi neile sidrunist mahl. Soovi korral maitsesta kala ka purustatud küüslauguga. Lase kinnikaetuna külmas 2–3 tundi seista.
2. Seejärel võta kala külmast, maitsesta soola-pipraga ning paneeri järgmises järjekorras: kõigepealt jahus, siis lahtiklopitud munas ja viimaks riivsaias. Sulata pannil kolmandik võist ja sega kolmandiku õliga. Küpseta selles kolmandik kalatükkidest kuldpruuniks ning nõruta üleliigne rasv majapidamispaberil. Prae samamoodi ka ülejäänud kalatükid.
3. Serveeri kala sidrunisektorite ja petersellikartulitega. Viimaste valmistamiseks keeda kartulid ja sega kuumalt 2–3 sl sulatatud võiga. Lisa hakitud petersell ning maitsesta soolaga, sega läbi.