Foto: Jaan Heinmaa
Magustoidud
8. jaanuar 2018, 05:22

Ingver siirupis

Kasuta jookide ja magustoitude maitsestamiseks või vokkimisel. Valmista valge või pruuni suhkruga.

Koostisosad
400 g Ingver
3 dl Vesi
5 dl Suhkur

Valmistamine
500 g
1. Koori ingverijuured ja lõika 1,5‒2 cm juppideks. Pane ööseks külma vette likku. Hommikul nõruta.
2. Pane ingveritükid potti ja kalla peale nii palju külma vett, et ingver on kaetud. Kuumuta keemiseni. Kalla vesi ära, nõruta ja korda sama tegevust veel 3 või enam korda. Mida vanem on juur, seda rohkem vajab see kupatamist.
3. Mõõda kastrulisse suhkur ja 3 dl vett ning keeda siirupiks (umbes 20 minutit).
4. Lisa nõrutatud ingveritükid ja kuumuta keemiseni. Võta pliidilt ja lase seista järgmise päevani. Siis pane purkidesse.