Eesti köök

Apelsinimekiga kohupiimavorm saial 

Pille Enden, 2. jaanuar 2018, 05:44
 Jaan Heinmaa
Kodusele saiavormile annab mõnusa maitse veidi mõrkjas apelsinimarmelaad.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
200 g Kohupiim
1 dl Suhkur
2 tk Muna
1 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Viski
30 g Või
6 viilu Röstsai
4 sl Apelsinimarmelaad
APELSINIKASTE
4 dl Värskelt pressitud apelsinimahl
4 spl Suhkur
2 spl Maisitärklis

Valmistamine
1. Hõõru kohupiima sekka suhkur ja munad, sega hulka vahukoor ja viski. Määri ahjuvorm võiga.
2. Lao vormi 3 saiaviilu, määri peale 2 sl marmelaadi. Tõsta peale pool kohupiimast. Lao kohupiimale 3 viilu saia, määri saiale ülejäänud marmelaad ja vala kohupiimasegu. Lao peale õhukesed võiviilud.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
5. Kastmeks sega potis suhkur ja tärklis, lisa hulka apelsinimahl ja jahvatatud nelk. Kuumuta pliidil, kuni kaste veidi pakseneb.
6. Võta vorm ahjust, lase jahtuda, lõika tükkideks ja serveeri apelsinikastmega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee