Kiudainerikkad toidud

Panniroog juurviljade ja suitsusingiga 

Pille Enden, 2. jaanuar 2018, 06:59
Foto: Jaan Heinmaa
Rootslastel on üks lihtne roog pytt i panna, mida valmistatakse nii selleks varutud toorainest kui ka ülejääkidest, mida siin roas saab loominguliselt kasutada. Küpsetatud köögivilja puhul on praadimisaeg oluliselt lühem.

Koostisosad
4 tk Porgand
2 tk Pastinaak
2 tk Bataat
4 tk Kartul
2 tk Sibul
250 g Suitsusink
Hakitud petersell
Sool
Must pipar
Või või õli praadimiseks
SERVEERIMISEKS
4 tk Muna
Marineeritud peet

Valmistamine
1. Koori porgandid, pastinaagid, bataadid ja kartulid. Haki sibulad ja lõika sink kuubikuteks. Prae porgandit ja pastinaaki pannil õlis u 5 minutit, lisa bataadi- ja kartulikuubikud ja prae veel 8–10 minutit, kuni köögivili on pehmed.
2. Teisel pannil prae sibulat 4–5 minutit, lisa sink ja pruunista, sega juurvilja hulka. Maitsesta soola ja pipraga, sega hulka hakitud petersell.
3. Pane pannile veidi õli ja lase soojaks. Löö muna ettevaatlikult pannile. Kuumuta, kui munavalge on hüübinud, aga rebu veel pehme. Puista peale veidi soola. Tõsta panniroog taldrikule, pane igale taldrikule härjasilm ja serveeri juurde marineeritud peeti.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee