Foto: Laura Strandberg
Kalatoitude retseptid
2. jaanuar 2018, 05:38

Heeringakaste ahjukartulitega

Imekiirelt valmiv ja äärmiselt maitsev söök on hea vaheldus tavapärastele talvetoitudele.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Kartul
Oliiviõli küpsetamiseks
Sool
KASTE
3 tk Vähesoolane heeringafilee
3 tk Marineeritud kurk
1 punt Till
2 tk Keedetud muna
4 dl Hapukoor
200 g Kodujuust

Valmistamine
1. Kastme tegemiseks tükelda heeringas ja marineeritud kurgid. Haki peenelt till. Koori munad ja tükelda ka need.
2. Sega heeringas, kurgid, munad ja till kokku hapukoore ning kodujuustuga. Maitsesta kastet vajadusel vähese soolaga.
3. Ahjukartulite tegemiseks koori kartulid ja kuivata need köögipaberiga. Seejärel piserda neid oliiviõliga, puista peale soola ja sega läbi. Küpseta kartuleid 200kraadises ahjus, kuni need on pehmed ja kuldse jumega. Serveeri valmis kartuleid kohe koos heeringakastmega!