Madala GI toidud

Püreesupp porgandi ja apelsiniga 

Laura Strandberg, 2. jaanuar 2018 05:36
Foto: Laura Strandberg
Kergelt vürtsikas supp on tervislik ja valmib lihtsalt. Selle põnev maitse võib ootamatult südameid võita!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
700 g Porgand
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Sibul
2 cm jupp Ingver
Või praadimiseks
0.6 l Köögiviljapuljong
2 tk Apelsin
Jahvatatud muskaatpähkel
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori ja tükelda porgandid jämedalt.
2. Koori ja haki küüslauk ning sibul, koori ja riivi ingver.
3. Sulata paksupõhjalises potis või ja kuumuta selles keskmisel kuumusel sibulat, küüslauku ja ingverit.
4. Lisa potti ka porgandid ja kuumuta köögivilju neid veidi segades.
5. Kalla juurde puljong, pigista hulka apelsinidest pressitud mahl ja keeda porgandid madalal tulel pehmeks.
6. Võta pott tulelt ja püreesta porgandid koos puljongiga sametiseks. Maitsesta suppi soola, pipra ja muskaatpähkliga!