Laktoosivabad toidud

Sea välisfilee rosmariini ja roseepipraga 

Lia Virkus, 1. jaanuar 2018, 05:00
 Jaan Heinmaa
Sea välisfileest ahjupraad võlub nii taljet hoidvat naisperet kui liha armastavaid mehi. Soovi korral maitsestada praadi ka paari küüslauguküünega. Need, kellele rosmariin meeldib, saavad siit erilise elamuse. Teised võivad kasutada ka Provence'i maitsesegu, kus rosmariini kõrval leidub tüümiani ja punet.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
900 g Seavlisfilee
2 spl Oliiviõli
2 tl Vedel mesi
2 tl Dijoni sinep
Tükeldatud värske või kuivatatud rosmariin
Roseepipar
Sool

Valmistamine
1. Sega õli, mesi, sinep ja rosmariin.
2. Hõõru liha maitseseguga ning puista üle soola ja roseepipraga. Tõsta küpsetuskotti ja koos sellega ahjuvormi. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.
3. Lõika kott pealt lahti ja küpseta veel 20 minutit või kuni praad on kaunilt pruun. Võta ahjust, kata fooliumiga ja lase järelvalmida 10–15 minutit. Serveeri ahjukartulite või muude köögiviljadega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee