Foto: Britt Paju
Väherasvased toidud
25. detsember 2017, 04:34

Soe salat kõrvitsa, peedi ja ubadega

Kogus: viiele

Koostisosad
400 g Kõrvits
4 tk Peet
1 dl Kinoa
200 g Türgi oad
2 dl Kikerhernekonserv
50 g Rukola
50 g Fetajuust
4 spl Kergelt röstitud kõrvitsaseemmned
2 spl Soovi korral granaatõunaseemned
KASTE
0.5 dl Oliiviõli
0.5 dl Vahtrasiirup või vedel mesi
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
2 spl Tüümianilehed

Valmistamine
1. Puhasta ja viiluta kõrvits õhukeselt, koorida ei ole tarvis. Koori peedid ja lõika sektoriteks. Vala mõlemad köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega kokku kastme koostisained ja nirista pool kogusest kõrvitsale-peedile. Küpseta 200kraadises ahjus u 20 minutit.
2. Vala kinoale 2 dl kuuma vett ja lase paariks minutiks keema tõusta. Kata pott kaanega, keera tuli maha ja jäta 10 minutiks tõmbama.
3. Vala Türgi oad keevasse soolaga maitsestatud vette ja keeda 3 minutit. Kurna ja loputa külma veega, et roheline värv säiliks. Viis minutit enne küpsemisaja lõppu lisa kõrvitsale-peedile Türgi oad ja kurnatud kikerherned.
4. Tõsta vaagnale rukola, lisa ahjuköögiviljad, kinoa, murendatud feta ja seemned, soovi korral ka granaatõunaseemned. Vala peale ülejäänud kaste ja serveeri.