Toidukordade retseptid

Kartulid juustu ja ürtidega (valmivad muffinivormis) 

Lia Virkus, 18. detsember 2017, 04:23
Foto: Jaan Heinmaa
Kartulitorne on vahva serveerida kandikul koos värske salati ja erinevate köögiviljadega, mida kartuli kõrvale hea ampsata. Samuti  on need maitsvaks lisandiks ka liha-kalaroogadele. Naudi torne just ahjusoojalt ja ilmselt tasub kohe neid valmistada topeltports!

Koostisosad
4 tk Kartul
1 dl Riivitud parmesan
2 spl Oliiviõli
2 tk Küüslauguküüs
3 spl Hakitud murulauk
3 spl Hakitud värske tüümian
Peale puistamiseks riivitud parmesan
Sool
Must pipar
Serveerimiseks kreeka jogurt
Soovi korral meelepärased köögiviljad, nt kirsstomat, rooskapsas, paprikaribad

Valmistamine
6 tk
1. Koori ja viiluta pestud kartulid imeõhukeselt, parim oleks seda teha mandoliiniga.
2. Sega kartuliviilud kausis purustatud küüslauguküünte, oliiviõli, hakitud murulaugu, tüümiani ja parmesaniga. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Tõsta kartuliviilud üksteise otsa võiga määritud muffinipanni pesadesse, puista üle veel riivitud juustuga.
4. Küpseta ahjus 30-40 minutit 200 kraadi juures või kuni tornid kaunilt kuldpruunid ja kartuliviilud küpsed.