Ahjukõrvits tšillihelveste ja vahtrasiirupiga
Kogus: viiele
Koostisosad
1.2 kg Piklik pudelikõrvits
2 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Tšillihelbed
7 tk Värske loorberileht
30 g Või
2 spl Vahtrasiirup
Valmistamine
1. Lõika kõrvits pikuti pooleks. Koori kõrvits suht paksult, kuni jääb kaunis oranz viljaliha. Jäta otsadesse sutsuke koort alles, et oleks kergem kõrvitsat tõsta. Puhasta ka seemnetest ja tõsta mõlemad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepool all.
2. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga, jahvata peale tšillihelbeid. Küpseta ahjus 20 minutit 220 kraadi juures.
3. Viiluta tihedalt kõrvitsad pealt, nagu hasselbacki kartulid, st mitte põhjani välja. Pane mõlemile poole kõrvitsat puulusikad, nii ei lõika põhjani, vaid puulusikavarteni. Torka mõlemile kõrvitsapoolikule 3-4 loorberilehte vahedesse, nirista peale sulavõid ja vahtrasiirupit. Jätka küpsetamist ahjus veel 20-30 minutit või kuni kõrvits parasjagu pehme, aga kindlasti mitte üleküpsenud.
HEA TEADA!
Ahjukõrvits saab veelgi paremaks kui puistad need mõne meelepärase riivjuustuga üle. Proovi näiteks Västerbottensost juustu, mis annab sulades põneva maitsenüansi.