Kiudainerikkad toidud
11. detsember 2017, 07:31

Koorene kõrvits lehtkapsaga

Kõrvits koos lehtkapsaga on jõuluprae kõrvale hea vaheldus.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Kõrvits
1 tk Sibul
3 spl Või
100 g Lehtkapsas või savoia kapsas 300 g
2 dl Rõõsk koor 35%
3 dl Piim
1.5 tl Sool
Must pipar
Riivitud muskaatpähkel
Jahvatatud kardemon
2 dl Riivitud tugevamaitseline juust (nt Chedar)

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Puhasta kõrvits ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki sibul, kuumuta 1 sl võis 3–4 minutit. Lisa kõrvitsakuubikud ja kuumuta 3–4 minutit, kuni on pealt helepruunid, tõsta kõrvale.
2. Rebi lehtkapsas või lõika savoia kapsas ribadeks. Kuumuta pannil 2 sl võis läbi, lisa koor ja piim ning kuumuta, kuni kapsas pehmeneb. Maitsesta soola ja pipraga, lisa näpuotsaga muskaati ja kardemoni. Sega hulka kõrvits ja pool juustust.
3. Tõsta vormi ja raputa peale ülejäänud juust. Küpseta 20 minutit, kuni on pealt kuldpruun.